Soome kristlaskond väärib eestimaalaste eritänu!

“Soome kristlaskond väärib eestimaalaste eritänu!” See tõdemus öeldi välja 21. märtsil Oleviste kirikus toimunud avaliku tänujumalateenistusega, kuhu oli kutsutud hulgaliselt soome kristlikke juhte ja töötegijaid, kes läbi nõukogude okupatsiooniaastate ning vabanemisaegade algusjärgus 20. sajandi lõpukümnendil tegid kõik endast oleneva aitamaks eestimaalastel leida Jumalat, iseennast ning inimväärset elu ja missiooni Kristuses.

Vanempastor Siim Teekeli poolt juhatatud ja Pildiraadio kaudu üle maailma levinud jumalateenistusel astusid üles eestimaalaste nimel soomlastele omapoolset tänu väljendanud pastorid Ülo Meriloo, Rein Uuemõis, Heldur Kajaste ja tõlgina teeninud Ülo Niinemägi. Kirjaliku tervituse saatsid Eesti EKB Koguduste Liidu president Meego Remmel ja Eesti Kirikute Nõukogu president Einar Soone. Omal ajal soomlaste ja eestimaalaste suhteid vahendanud ingerlase Taimi Vanaselja järel kõnelesid soomlaste poolt Jorma Kuusinen, Anita Laakso, Veiko Manninen, Hannu Haukka, Juhani Happanen. Üheskoos tõdeti, et Jumala armastuses elamine on tähenduslik ja viljakandev vaid juhul, kui elatakse enamale kui sa ise või sinu lähimate heaolu.

Categories Album, Teated | Tags: | Posted on märts 24, 2010

.

close window

Jumalateenistused & asukoht

Pühapäeviti kell 10 ja kell 12

Neljapäeviti kell 18:30 palvekoosolek

Reedei kell 18:30 noorteõhtu


Kirik avatud oktoobri lõpuni iga päev kell 10.00-18.00

Torni pääs piletitega: 2 eur / 1 eur


View Larger Map
Lai tn 50
Tallinn, 10133
Tel: 641 22 41