Vabariigi aastapäev Oleviste kirikus

Oleviste: eluterve ühiskonna osa on aidata neid, kes armetusse olukorda sattunud.

24. veebruaril oli Oleviste kirikus kaetud kohvilaud vähekindlustatud ja kodututele inimestele Vabariigi sünnipäeva auks.
Esinesid Kaari Sillamaa Kaunite Kunstide Kooli õpilased, töötas lastetuba ning vaadati Tallinna Sotsiaaltöökeskuse poolt valminud dokumentaalfilmi „Koduta inimesed Tallinnas”. Nurmiko aiandipood kinkis osalejatele lilled, kirjastused Hea Lugu ja Varrak on annetanud osalejatele väärt raamatuid eesti- ja maailmaklassikast, OÜ Päikesekohv valmistas kohvi.

Oleviste koguduse vanempastori Siim Teekeli sõnul on kiriku üks esmaseid kohustusi läbi aegade olnud aidata inimesi, kes on armetusse olukorda sattunud. „Oleviste kirikus tehti hoolekande tööd juba keskajal, mil kirik 14. saj. algul ehitati. Keskajal oli linlaste elu elementaarne osa mõelda vaestele ja neid aidata. Tänapäeval on Oleviste näitel ajalugu taaselustunud. Meil on hea meel, et linlased löövad kaasa ja aitavad ühiskonnale olulistel tähtpäevadel katta pidulaua neile, kes seda kõige enam vajavad,” ütles Oleviste koguduse vanempastor Siim Teekel.

Oleviste kiriku tütar Oleviste Hoolekanne kuulub EAPN Eesti võrgustikku asutajaliikmena (üle-Euroopaline vaesuse ja tõrjutuse vastu võitlemise võrgustik, kuhu kuulub 23 Euroopa organisatsiooni). EAPN Eesti võrgustiku juhi, EAPN asepresidendi Kärt Mere sõnul on vaesus üleilmne nähtus, millega õigeaegsel tegelemisel on võimalik vaesusriske vähendada ning neid aja jooksul paiguti välistada.

EAPN tegeleb erinevate vaesuse aspektidega, sh juurdepääs tööturule, eluasemele, haridusele ning erinevatele sotsiaalteenustele.
Vt lisaks: www.eapn.ee, https://www.facebook.com/MtuEapnEesti

Lisainformatsioon:
Riina Solman
MTÜ Oleviste Hoolekanne
Tel: 5292992

Kärt Mere
EAPN Eesti võrgustiku juht
Tel: 5110923

Categories Hoolekanne, Teated | Tags: | Posted on veebruar 25, 2014

.

close window

Jumalateenistused & asukoht

Pühapäeviti kell 10 ja kell 12

Neljapäeviti kell 18:30 palvekoosolek

Reedei kell 18:30 noorteõhtu


Kirik avatud oktoobri lõpuni iga päev kell 10.00-18.00

Torni pääs piletitega: 2 eur / 1 eur


View Larger Map
Lai tn 50
Tallinn, 10133
Tel: 641 22 41